bijzondere waterpijp kopen

Ken jij deze waterpijp onderdelen?

Ben je een echte shisha-dummie en heb je altijd al willen weten hoe een waterpijp in elkaar zit? Hier staan – aan de hand van een afbeelding – de belangrijkste waterpijp onderdelen beschreven:  

 

bbb14da77b9e6d7d3d501c583a602568

Ventielhuis

Als jouw waterpijp meerdere slangingangen heeft en je wilt er maar ééntje gebruiken, dan kun je de overige ingangen met een ventieltje afsluiten. Zo voorkom je dat je slangen moet dichthouden, of dat jouw rookervaring minder wordt omdat de rook via de ongebruikte slangen naar buiten gaat.

Glasbowl

In de glasbowl komt de rook terecht alvorens het in de slang en uiteindelijk in jouw mond terecht komt. Zorg dat je de bowl nooit volledig vult met water. Een beetje is genoeg.

Koolschijfje/kooltje

Helemaal bovenop de pijp ligt het gloeiende kooltje, op een bedje van aluminium (uiteraard met wat mooie gaatjes erin).

Tabakskom

Onder het aluminium, in de tabakskom ligt het lekkere (fruit)tabak dat je wilt gaan roken. Het tabak is natuurlijk goed gehusseld en overal even nat.

Asopvanger

Dit schaaltje zorgt ervoor dat het roken van de waterpijp geen knoeiboel wordt. De asopvanger vangt de restjes van het kooltje op die naar beneden vallen.

Rookpijp

Door de rookpijp of ‘stang’ komt de rook die van bovenuit de waterpijp richting de vaas wordt ‘gezogen’. Vaak bestaat de rookpijp uit meerdere onderdelen.

Slangadapter

Een slangadapter sluit je aan op het ventielhuis en hier sluit je vervolgens de slang met het mondstuk op aan.

Mondstuk

Hiermee zuig je de rook naar binnen. Zorg dat je het mondstuk – net als alle andere onderdelen van de waterpijp – regelmatig reinigt. Dat is wel zo fris en jouw nargile gaat hierdoor een heel stuk langer mee.