Waterpijp klaarmaken

Een waterpijp klaarmaken in 7 eenvoudige stappen

Hoe moet ik mijn waterpijp klaarmaken? 

Daar staat ‘ie dan: jouw mooie, gloednieuwe waterpijp. Je hebt onwijs veel zin in een gezellige rooksessie met je vrienden, maar je hebt geen idee hoe je moet beginnen.

Zijn jouw vrienden ook geen ervaren shisha smokers? Lees dan eens dit handige stappenplan door en start met het klaarmaken van jouw waterpijp. Voor je het weet is jullie fijne rookmoment begonnen! 


Stap 1: De grote schoonmaak

Het schoonmaken van de waterpijp is erg belangrijk. Een goed gereinigde pijp rookt en ruikt prettiger. Bovendien adem je zo geen vieze reststofjes in. Zelfs als je jouw pijp net hebt aangeschaft is het raadzaam om alle onderdelen eerst goed door te spoelen met wat water. Is jouw waterpijpslang afneembaar? Spoel deze dan ook goed door met water. Zorg ervoor dat de slang goed droog is voordat je aan de waterpijpsessie begint.

Stap 2: Vul de waterpijpvaas met water

Je hebt niet veel water nodig dus laat de vaas niet helemaal volstromen. Zorg ervoor dat de slang ongeveer 1,5 tot 2 centimeter onder water staat.

Stap 3: Zet de rubbertjes op de waterpijpstang

De rubbertjes moeten de stang luchtdicht afsluiten. Doe je dit niet, dan krijg je met een hijs niet alleen rook, maar ook lucht binnen. De rook wordt hierdoor heel dun en de tabakssmaak is minder duidelijk aanwezig.

Stap 4: Plaats de stang in de vaas en zet het kolenschaaltje op de waterpijp

De stang en de vaas moeten luchtdicht op elkaar aansluiten. Hierdoor is het vaak lastig om de stang in de vaas te laten glijden. Voel je teveel druk? Maak de rubbertjes dan nat met een beetje water en probeer het nog eens. Zet vooral niet teveel kracht op de stang, anders kan de vaas breken.

Stap 5: Vul de tabakskop met tabak

Mix je tabak goed door. Zorg ervoor dat het overal even vochtig is. Stop vervolgens wat tabak in de tabakskop en druk het lichtjes aan. Zorg ervoor dat je tabakskop niet helemaal tot de rand gevuld is. Er moet ongeveer 3 millimeter tussen het tabak en de rand van de tabakskop zitten. Zo komt het tabak niet tegen het aluminiumfolie aan en verbrand het niet tijdens de waterpijpsessie.

Stap 6: Bedek de tabakskop met aluminiumfolie

Trek het aluminiumfolie strak over de bovenkant van de tabakskop heen en druk de zijkanten goed aan. Pak een tandenstoker of punaise en prik twee ringen met gaatjes in het folie. Je kunt de tabakskop nu bovenop de waterpijp plaatsen.

Stap 7: Ontsteek de kooltjes en leg deze op de tabakskop

Houdt de kooltjes met een tangetje boven een vlam om ze te ontsteken en leg ze bovenop de tabakskop met aluminiumfolie.

Je waterpijp is nu klaar voor gebruik. Zie je wel, een waterpijp klaarmaken is niet zo moeilijk. Veel plezier met je eerste waterpijpsessie! Laat je ons weten hoe het was?