shisha bar

Wat is een shisha bar?

Voor wie nog niet helemaal bekend is met het shisha geven we vandaag antwoord op de vraag: ‘wat is een shisha bar?’ Ben jij al een doorgewinterde hookah-fanaat, dan is dit artikel misschien minder interessant voor je.

Voor de rookies: een shisha bar is een plek waar mensen samen komen om shisha – oftewel waterpijp – te roken. De omgeving oogt meestal relaxed en comfort staat hoog in het vaandel. Rokers strijken neer op zachte loungebanken, waar een medewerker de gevraagde shisha komt brengen: een waterpijp met tabak in één van de vele tabakssmaken die er op de kaart van de bar staan. De shisha lounge is vooral te vinden in stedelijke gebieden en worden gezien als een plek om te ‘socializen’ en ‘om de multicultuur te omarmen’. Anderen roken shisha in een bar omdat ze zo – voor hun gevoel – hun eigen culturele tradities voortzetten.

Hygiene in de shisha bar?

Hygiene is ontzettend belangrijk in een waterpijp lounge. Het merendeel van de zaken is zeer schoon. En de waterpijpen worden regelmatig gereinigd. Wees overigens niet bang dat je in een shisha bar aan het mondstuk van een ander zuigt: deze zijn disposable: ze worden na gebruik weggegooid en vervangen.

 

In Nederland

De waterpijplounge wint de laatste tijd veel populariteit in Nederland. In Rotterdam en Amsterdam zijn verreweg de meeste lounges te vinden. Vooral jongeren vinden daar hun weg naar de shisha lounge.