onwel geworden na het roken van shisha

Studenten onwel geworden na het roken van shisha

Twee studenten uit Zaltbommel zijn afgelopen weekend onwel geworden na het roken van shisha. Dat meldt het Brabants Dagblad. Ze verloren door koolmonoxidevergiftiging het bewustzijn. Een van de studenten krabbelde snel weer op; de andere moest voor behandeling naar het ziekenhuis.
Vaker meldingen

Zowel het Trimbos Instituut als het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) krijgt dit soort meldingen vaker, zo stelt de krant. De instanties waarschuwen al enige tijd voor de risico’s van de waterpijp. Volgens de deskundigen worden de gevaren onderschat. Volgens de instituten krijgen gebruikers een grote hoeveelheid koolmonoxide binnen. Daarnaast bevat de rook (mede door haar smaakstoffen) stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Onze ervaring? 

Zelf zijn wij nog nooit onwel geworden na het roken van shisha. Maar we kunnen de meldingen natuurlijk niet negeren. Daarom raden wij aan de waterpijp met mate te roken. Houd het speciaal. Maak er een bijzondere gelegenheid van en rook ook niet te lang. Neem pauze.

Ben jij wel eens onwel geworden na het roken van shisha? Wat ging er mis? We zijn benieuwd naar je ervaring!