Shisha pen: hoe werkt het?

Hij is hot: de shisha pen. Vooral jongeren schaffen de ‘waterpijp in het klein’ massaal aan. Maar… hoe werkt de shisha pen eigenlijk?

De shisha pen – die ook wel de ‘hookah pen’ genoemd wordt – is een waterpijp in de vorm van een elektronische sigaret. Hiermee rook je een vloeistof die verdampt wordt. Deze vloeistof is verkrijgbaar in verschillende lekkere smaken. Zo kun je kiezen uit cola, kers, perzik, aardbei, mint, sinaasappel, chocolade, of – onze favoriet: watermeloen!

Zo werkt de shisha pen:

Wanneer je een hijs neemt geeft de luchtdruksensor een signaaltje aan de chip. Deze zorgt dat de batterij stroom geeft aan het verwarmingselement – ook wel ‘atomizer’ of verdamper genoemd – waar een lont omheen gewikkeld zit. Deze lont met opgenomen vloeistof uit het tankje wordt verwarmd waardoor de vloeistof verdampt. De waterdamp die ontstaat inhaleer je vervolgens. Vaak zit in een shisha-pen een ledlampje aan het uiteinde. Het lampje gloeit, om zo een sigaret na te bootsen.

Ervaringen?

Heb jij thuis een shisha pen? Dan zijn wij heel benieuwd naar jouw ervaringen! Welke smaak vind jij het lekkerst? En hoe vaak rook je de pen? Is de pen net zo gezellig als de ‘gewone’ waterpijp? Laat het ons weten! 😀