shisha lounge in Rotterdam

Shisha lounge in Rotterdam: Andalucia

Shisha lounge in RotterdamMijnWaterpijp.nl zocht deze week weer naar een leuke shisha lounge in Rotterdam voor een kleine review. Dit keer belandden we bij Andalucia. Een leuk zaakje aan de Jonker Fransstraat in Croosstraat. Vlakbij een andere shisha lounge in Rotterdam: La Manzara, waar we eerder shisha rookten. Waar La Manzara een lichte en open sfeer had, is Andalucia heel anders. Deze lounge doet een beetje clubachtig aan.

Fruit

Daarnaast zet Andalucia de shisha volop centraal: er zijn veel verschillende smaken en er kan ook met vers fruit gerookt worden. Dat past overigens perfect bij de lekkere, verse fruitshakes die bij Andalucia geserveerd worden. En dat is niet alles. Er zijn verse theesoorten, lekkere likeurtjes en traditionele Andalusische gerechten, waarmee Andalucia haar naam eer aandoet.

Gastvrij

Wij werden bij Andalucia vriendelijk en gastvrij ontvangen. We namen plaats op een van de grote loungebanken en bestelden een shisha met vers fruit: ananas. Andalucia is blijkbaar populair, want het werd al snel gezellig druk in de lounge. 🙂

Daar waren wij overigens wel blij mee. Een shisha-lover uit de buurt, die even bij ons aanschoof, vertelde dat hij ook wel eens feestjes worden gegeven. Misschien iets voor een volgende test?

Tot slot nog een tip: Fruit-shisha, zoals de shisha met ananas die wij bij Andalucia rookten is volgens de kenners een minder schadelijk alternatief voor ‘gewone shisha. Wij zijn dol op de fruitsmaak, die net iets ‘puurder’ proeft dan shishatabak.