Een kleurrijke trip met salvia in de waterpijp

De redactie van Mijn Waterpijp is dol op experimenteren. We stoppen regelmatig ‘iets nieuws’ in onze waterpijp. Dit keer experimenteerden we met de tripopwekkende plant ‘salvia’. Volgens onze bevriende tripkenners kan dit middeltje perfect ingenomen worden met de waterpijp.  Ben jij ook een experimenteel waaghalsje en wil je binnenkort salvia in de waterpijp proberen? Blijf dan even hangen.

Wat is salvia?

‘Salvia’ of ‘Salvia Divinorum’ is een tripopwekkende plant die behoort tot de familie van de salie-planten. Inderdaad, de plant behoort tot dezelfde soort als het bekende kruid salie, dat je wellicht wel eens in de keuken gebruikt. Maar in Salvia Divinorum (letterlijk: ‘waarzeggerssalie’) zit de bladeren van de plant zit de stof Salvinorin A, waarvan je gaat hallucineren.

Salvia is geen partydrug

Weet waar je aan begint. Salvia rook je niet op een feestje. Het is geen middeltje om vrolijker van te worden of om een ‘gezellige avond’ mee te beleven. Salvia gebruik je als je dieper in je gedachten wilt graven, een spirituele wandeling wilt maken en de wereld voor even achter je wilt laten. Salvia brengt je in een droomstaat met levendige, kleurrijke hallucinaties. Het is daarom heel belangrijk dat je de drug in een rustige, vertrouwde omgeving gebruikt, zonder al te veel afleiding. Met een goede vriend of vriendin in de buurt en fijne, rustige muziek op de achtergrond is jouw salvia trip het meest prettig.

Hoeveel moet ik gebruiken?

Voor een salviatrip kun je het beste tussen de 0,25 en de 0,75 gram salviabladeren gebruiken. Zeker als je een beginnende gebruiker bent is het aanhouden van een lage dosering verstandig. Als je de effecten fijn vindt dan kun je een volgende keer altijd ietsje meer gebruiken. Je kunt de bladeren in de tabakskop van de waterpijp doen.

Lieve sitters zijn superbelangrijk 

Zorg altijd voor een lieve, verantwoordelijke en bovenal nuchtere sitter tijdens je salvia trip. Het kan zijn dat je in jouw kleurrijke wereld de controle over jezelf verliest. Jouw sitter kan er dan voor zorgen dat je geen dingen omgooit of jezelf in gevaar brengt.

Salvia roken

Rook de salvia in één of twee diepe hijsen en zorg ervoor dat je zit wanneer je inhaleert. Laat je sitter je begeleiden. Hij of zij kan je eventueel naar de bank brengen of de muziek voor je aanzetten. Spreek dit samen van tevoren goed af. Tijdens je trip lukt dit je waarschijnlijk niet meer.

Dan kan de trip beginnen. Laat alles over je heenkomen en geniet van de bijzondere, kleurrijke spirituele wandeling die je gaat maken. Laat de gedachten en de klanken in de muziek je verwonderen.

Hoe lang duurt het?

Na 5-10 minuten zullen de effecten van de trip het sterkst merkbaar zijn. Na 20 minuten tot een uur is het middel weer zo goed als uitgewerkt.