Waterpijp bestellen

Online een waterpijp bestellen

We kunnen het ons goed voorstellen: online een waterpijp bestellen is best een beetje spannend. Want hoe weet je zeker dat je de juiste waterpijp ontvangt? Komt de waterpijp wel goed aan? En… wat als dit niet gebeurt. Zeker als je de waterpijp aan iemand cadeau wilt geven, of als je deze voor een feestje wilt gebruiken, is het bovendien handig als de waterpijp een beetje op tijd aankomt. Waar moet je op letten bij het bestellen van een waterpijp? En wat doe je als het mis gaat? Mijnwaterpijp.nl geeft tips.

Waterpijp bestellen, de tips:

  • Kijk eerst even goed rond op de website. Ziet het er een beetje betrouwbaar uit? Zie je bijvoorbeeld en KvK-nummer? En… is er een betrouwbaar betaalmiddel zoals iDeal? Als je de site niet vertrouwt, klik dan snel weg. Je gevoel heeft hier meestal gelijk.
  • Check reviews van andere klanten. Soms kan dat op de site zelf, maar ook op (externe) reviewsites en op Facebook vindt je meningen van ander klanten.
  • Volg de mening van anderen niet klakkeloos. Reviews zijn handig. En de mening van een ander is natuurlijk nooit ‘fout’, maar dit wil niet direct zeggen dat de reviews altijd een 100 % correct beeld van de site geven. Mensen zijn immers sneller geneigd om een review te plaatsen als iets gigantisch mis is gegaan. Gaat alles goed, dan vinden ze het meestal minder belangrijk om dit te vermelden. Neem dit dus mee in je beoordeling.
  • Prijs is niet alles. Believe us. Veel waterpijpsites bieden één of twee shisha pijpen tegen een bodemprijs aan. Verwacht hiervan niet de allerbeste kwaliteit. Een goede shisha kost meestal zo rond de zestig à negentig euro. Wil je de shisha alleen kopen om een keertje uit te proberen? Dan kun je natuurlijk wel voor een goedkoper exemplaartje gaan.

Wat als er iets misgaat met een waterpijp bestellen?

  • Ben je al erg lang op jouw shisha aan het wachten? Raak dan niet in paniek. De website bij wie je besteld hebt heeft een bezorgplicht. Hij zal je heus niet zomaar oplichten. Dat zou wel heel erg stom zijn. En bijzonder slecht voor zijn imago, niet waar? Misschien is er iets misgegaan bij het bezorgen, of was jouw pijp niet op voorraad. We raden je aan om jouw aanbieder een mailtje te sturen of een belletje te geven.
  • Blijf vriendelijk. We kunnen ons ontzettend goed voorstellen dat je bijzonder kwaad bent als er iets mis gaat in jouw bestelproces. Toch heeft het versturen van mailtjes met eindeloze rijen UITROEPTEKENS EN HOOFDLETTERS!!! geen zin. De ontvanger raakt hierdoor alleen maar geïrriteerd en krijgt waarschijnlijk minder zin om jou (snel) te helpen. Blijf je aardig? Dan doet de aanbieder (als het goed is) alles om het probleem met jouw bestelling op te lossen.
  • Geef tips. Webshopeigenaren zijn dol op tips. Daarmee kunnen ze er immers voor zorgen dat nog meer klanten op hun site een waterpijp bestellen. Stuur dus vooral een mailtje naar jouw shisha shop als je merkt dat er iets beter of duidelijker kan. Ze staan vast open voor jouw advies. En misschien krijg je er zelfs iets lekkers voor terug. 🙂