Waterpijp lounge in Almelo

Nieuwe waterpijp lounge in Almelo

Shisha lounges zijn het meest populair in het westen van ons land. Daar schieten de shisha bars als paddestoelen uit de grond. Ondernemers Wanim Sarkis en Anmar Sulaiman vonden dat dat ook wel in het noorden kan. En ze hebben hiermee een primeur. Hun zaak wordt de eerste waterpijp lounge in Almelo. In het voormalige pand van café ‘t Keldertje aan de Protestraat openen zij volgende maand Royal Shisha Lounge.

Weerwoord

De twee hebben hun weerwoord klaar, voor partijen die denken dat hun zaak voor overlast zal gaan zorgen. “Een waterpijp is rustgevend en heeft niks met roken of verdovende middelen te maken”, zegt Wanim Sarkis. De Almeloër weet dat café ‘t Keldertje in het verleden overlast in de buurt heeft veroorzaakt. Royal Shisha Lounge wordt heel anders, verzekert hij. Er wordt rustige muziek gedraaid, bovendien wordt de zaak ook beter geïsoleerd.

Positief

Vorige week hebben de nieuwe horeca-ondernemers omwonenden in de Grotestraat per brief geïnformeerd over hun plannen. “We hebben de eerste positieve reacties al binnen”, zegt Sarkis.