Speurtocht naar dé perfecte nargile

Je bent eruit: je wilt graag een mooie nargile kopen om samen met je vrienden of je geliefde van te genieten. In het buitenland, in de stad of op het internet speur je vele waterpijpwinkeltjes af op zoek naar een mooie pijp. Er is veel keus, zoveel keus dat je eigenlijk niet meer weet welk prachtinstrument je moet bestellen. Een mooie kleur kiezen is natuurlijk niet zo moeilijk. Maar als je graag een nargile in huis wilt halen waar je écht jarenlang plezier van kunt beleven, let dan even op de volgende punten:

Punt 1: De maat van de nargile
Natuurlijk zien die enorme waterpijpen er super chique uit. Maar als je in een kleine studentenkamer woont dan is zo’n groot exemplaar natuurlijk niet zo praktisch. Let dus even goed op de maat van jouw nieuwe shisha. Een kleine- of minishisha is vaak handig als je klein behuisd bent, maar deze gaan vaak wel iets minder lang mee.

 

Punt 2: De hoeveelheid slangen
Waterpijpen zijn verkrijgbaar met 1 tot wel 6 slangen. Denk goed na over hoeveel slangen je meestal nodig denkt te hebben. Als je vaak samen met vrienden wilt gaan roken, dan kun je het beste voor een iets grotere pijp gaan, met 2 tot 4 slangen. Rook je graag alleen? Koop dan een nargile met een enkele slang, speciaal voor jouw relaxte ‘alleen-momentjes’. Let op: hoe meer slangen er aan jouw waterpijp zitten, hoe minder rook eruit komt. Ook gaan pijpen met veel slangen sneller kapot dan pijpen met slechts één of twee slangen.
Punt 3: Merk en/of land van afkomst
Op internet zijn velen het erover eens: de beste shisha komt uit Egypte. De pijpen uit dit land zijn vaak iets duurder, maar gaan over het algemeen veel langer mee. Goedkopere, merkloze pijpen uit China zijn meestal vooral geproduceerd voor gebruik als decoratie. De slangen van deze pijpen zitten meestal snel verstopt. Ben je op zoek naar een nargile die lang meegaat? Kies dan voor een waterpijp met een merk. Wij zijn zelf vooral fan van de Alibaba waterpijp. Deze is relatief goedkoop en kwalitatief sterk.