Gekleurde rook uit de waterpijp, kan dat?

Onze redactie is dol op experimenteren. We proberen graag iets geks en nieuws uit. Zo ook dit: gekleurde rook. Na een geslaagde rook + brainstormsessie kwamen we op het bizarre idee om onze waterpijprook een kleur te geven, gewoon omdat het ons tof leek. 

Het leek ons fantastisch, origineel en wisten zeker dat we hier super vrolijk van zouden worden: gekleurde rook. Dat kleurstof roken niet bepaald gezond is wisten we ook, maar dat maakte ons in dit geval niet zoveel uit. Het experiment boven alles. “Dit kan vást wel met de waterpijp”, dachten we.

Enthousiast gingen we aan de slag. We kochten een flesje paarse kleurstof (lekker mystiek) en voegden enkele druppels toe aan het water van onze waterpijpvaas. Het water kleurde direct paars. Bingo.

Snel staken we de waterpijp aan en voegden een lekkere, paars-gerelateerde smaak toe: blauwe druiventabak, een zomers zoet smaakje. Ik pakte de slang en zette deze ongeduldig aan mijn lippen. Ik kon niet wachten om de paarse rook uit de ademen. Het leek me zo gaaf.

En jawel, naar mijn eerste hijsje kwam er een schattig pluimpje paarse rook te voorschijn. Mission accomplished. Althans, dat dacht ik. Maar die paarse rook waar ik eerst zo vrolijk van werd, werd al snel een vloek.

Terwijl ik genoot van mijn paarse, gekleurde rook lagen mijn vrienden haast onder de tafel van het lachen. De één brulde nog harder dan de ander. En al snel begreep ik waarom. De gekleurde rook had mijn tanden bereikt en deze knalpaars gekleurd.

Helaas verdween de kleurstof niet zomaar. Het duurde weken voordat mijn gebit weer een beetje wit werd. Wil je dus een kleurtje toevoegen aan jouw shishasessie? Doe dan géén kleurvloestof in de pijp, maar kies voor leuke (paarse) sfeerverlichting.

Wij wensen je veel loungeplezier.