De meest foute shisha lounges van Amsterdam

Shisha lounges zijn niet altijd oases van rust en gezelligheid. De Nederlandse shisha lounges zijn ook regelmatig in het nieuws vanwege onrust en geweld. Een kort overzicht van een aantal super foute shisha lounges in Amsterdam. 

Steekpartij in 020

Op 11 mei 2014 raakten in de Amsterdamse Shishalounge 020 drie mannen zwaargewond door een massale steekpartij. De loungebar aan de Korte Marnixstraat werd op last van de burgemeester gesloten.

Geen ademruimte

Aan de Amsterdamse Reinier Claeszenstraat werd onlangs een lounge gesloten omdat er een veel te hoog koolmonoxidegehalte aanwezig was. De buren van shisha café Jawhara dienden een klacht in nadat hun koolstofmonoxidemelder meerdere keren afging. Mogelijk werd er in de lounge net iets teveel gerookt.

Brandstichting

De Amsterdamse lounge Shisha Palace ging in de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 juni in vlammen op. Een gezin dat boven de lounge woont kon gelukkig nog net op tijd aan de brand ontsnappen. De politie dacht direct aan brandstichting, maar het motief van deze brand is nog niet bekend.