Drugs en shisha: no-go of perfecte match?

Een waterpijp is in principe niet bedoeld voor het roken van drugs en er zit ook niet standaard drugs in shishatabak, hoewel dit wel vaak gedacht wordt. Drugs en shisha kunnen in principe wél gecombineerd worden: je kunt gemakkelijk drugs toevoegen aan jouw waterpijp en je kunt natuurlijk ook waterpijp roken als je aan het trippen bent. Maar is dat wel fijn? Wij zochten het voor je uit.

High met de waterpijp

In Nederland wordt er vaak gedacht dat de waterpijp hét instrument is om wiet mee te roken. Dat is niet helemaal waar. Met een bong wordt je namelijk veel sneller stoned dan met een ‘normale’ waterpijp. Je kunt zeker wiet toevoegen aan jouw shisha, maar je zult de hoeveelheid hasj of wiet erg moeten ophogen om hier iets van te voelen. Een no-go? Nee. Een perfecte match? Ook niet, maar wij raden je aan om bong te gebruiken.

Trippend waterpijp roken

Heb je hallucinogene drugs gebruikt hebt, zoals bijvoorbeeld paddo’s of truffels, dan kan een waterpijp een bijzondere toevoeging aan je trip zijn. Let op: doe deze tripmiddelen niét in je waterpijp, maar rook de waterpijp wanneer je al aan het trippen bent. Veel trippers ervaren de zoete geur van shishatabak als bijzonder prettig en vinden de grote rookpluimen erg mooi. Wil je trippend waterpijp roken? Zorg er dan wel voor dat je een lieve sitter in de buurt hebt om de waterpijp voor je aan te steken en de veiligheid te waarborgen.