Waterpijp roken

Er zit toch drugs in shishatabak?

Beginnende rokers hebben vaak een ietwat vreemd beeld van de shishapijp. Als beginnende shisha-roker vroeg ik ooit “er zit toch geen drugs in shishatabak?” Laten we deze roze-olifantjes-fabel snel de wereld uit helpen.

Ik zag het al voor me. Gestrekt op de bank, starend naar een hemel van kleuren die de zoete rook in mijn longen veroorzaakte. Het leek me best wel eens leuk om te trippen, maar niet tijdens mijn eerste waterpijpsessie. Het kwam me sowieso niet uit. Ik kampte met een druk schoolschema en had een toetsweek in het vooruitzicht. Het leek me een volkomen slecht moment voor roze olifantjes. Maar ik had al ‘ja’ gezegd, en dus friemelde ik zenuwachtig aan de slang. Bang voor een eventuele bad trip, boze olifantjes of nare geesten. Mijn vriend stelde me gelukkig gerust: “nee gek, ik heb er toch niks bijgedaan?”. En dat was fijn, voor zo’n eerste keer. Dat experimenteren kwam later wel.

Hij vertelde me dat je helemaal niet stoned wordt van shishatabak. Het is alleen ‘relaxt, kalmerend’. Voor hallucinaties hoefde ik al helemaal niet bang te zijn. Ik werd hoogstens een mini klein beetje licht in mijn hoofd, door de grote hoeveelheid rook. Een soort van luchttekort zeg maar. Maar dat was wel lekker, vond mijn vriend.

Dus nam ik opgelucht mijn eerste hijsjes en zakte ik weg in mijn persoonlijke loungebank. We luisterden naar chille muziek en filosofeerden een beetje. Normaal, relaxt kalmerend. Zonder roze olifantjes.

Dus laten we dit misverstand snel de wereld uit helpen: in shishatabak zit standaard géén drugs. Shisatabak is vergelijkbaar met tabak van sigaretten. Het roken van shihsa is ongeveer net zo ongezond als het roken van sigaretten. Je wordt dus niet standaard high van een waterpijpje.

Je kúnt natuurlijk wel drugs aan je waterpijp toevoegen.  Enkele van onze fans hebben leuke ervaringen met bijvoorbeeld salvia of wiet in de waterpijp. Je leest hier meer over in onze rubriek ‘ervaringen’.

Veel rookplezier!